Veckans Feministiska High-fives - v 21

Alltså, det känns som att det typ alltid är fredag och jag alltid tipsar er om en massa bra grejer som jag hittat?
 
Här är mina tipz den här veckan:
 
- Antirasism och feminism går ju hand i hand som ni vet, så jag tipsar om #sjukronor på Twitter, Instagram och Facebook! Om en inte redan har gjort som jag har gjort - dvs skickat tillbaka skiten dit den hör hemma - så kan en ju faktiskt ge bort pengarna en skulle lagt på ett frimärke och ge till nån som behöver det bättre än SD och istället använda "informationen" som pysselmaterial! Ovan är det Pyttesyster som har pysslat, hon twittrar här.
 
- Senaste avsnittet av Full Patte, om sexualiserat våld. Fy fan vad bra detta är, fy fan så snyggt de balanserar på gränsen mellan garv och gråt. Det har förekommit en del kritik mot tidigare avsnitt av Full Patte som jag tycker har varit berättigad, men detta är fan flawless:
 
 - Saving room for cats. Äntligen har jag fått svar på varför män måste sitta så brett med benen i kollektivtrafiken.
 
- Moralfjant skriver ett bra inlägg om att barn och ungdomar har rätt att slippa nazism och rasism i skolan, och tipsar om en adress en kan höra av sig till ifall en vill ha hjälp att protestera mot att rasistiska och nazistiska partier kommer till ens skola.
 
- Sist men inte minst så inte så mycket ett tips som en uppmaning: Skriv på den här namninsamlingen för att rädda Meriam som har dömts till döden i domstol i Sudan.