Veckans Feministiska High-fives v 23

Nu är det fredag igen, och dags att lista veckans feministiska high-fives! Den här veckan har jag gillat:
 
 
- Calleisms superfina broderi! Skulle lätt få hänga på väggen i mitt hem om jag hade några som helst broderiskills. Nu får den pryda sin plats här på bloggen istället!
 
- Det här #femfoto14-inlägget av Feministiskt Positiv som handlar om ett dåtids-minne från mellanstadiet och vad som händer när vi tillåter boys will be boys-mentaliteten. Jag citerar:

"Hursomhelst så var ju det här med bröst väldigt intressant för killarna, och intresset för att tjuvkika in i tjejernas omklädningsrum växte sig omåttligt stort. Om det var på grund av ett genuint intresse för att se nakna tjejer som knappt börjat utvecklas eller om det byggde på att "det ska vara så", vet jag inte. Det här med att tjuvkika in i varandras omklädningsrum har ju nästan varit en kulturell självklarhet. Killarna kikade in hos oss och vi "hämnades" genom att kika in hos dem, för lärarna brydde sig ju inte ett skit. "Killar är såna"."
 
- When Darkness Falls har gjort ett samlingsinlägg för comebacks att använda mot kvinnohatare på nätet, in och fyll på med egna svar!
 
- Vardagsrasismens inlägg om manshat som jag är ganska spot on vad jag tycker och tänker om manshat.
 
- De här väldigt bra men enormt sorgliga illustrationerna som någon har gjort av tweets från hashtagen #yesallwomen:
Nästa vecka tar Veckans Feministiska High-Fives lite paus eftersom jag åker till Italien imorgon, men kom gärna med tips så kör jag ett dubbelinlägg om två veckor istället!
#1 - - Calle:

:)
<3

#2 - - Pyrola:

Awesome stuff! Broderier med feministiska budskap är BRILLIANT!
Tänkte tipsa om min egen nystartade webshop Mykorrhizas, där jag säljer en del feministiska smycken ^^ *skamlös reklam* Här ären: http://mykorrhizas.tictail.com/

Svar: Tjusigt!
Flickvänsmaterialet