#femfoto14 - 18. Ilska

 
Idag tänkte jag skriva lite grann om #ilska och feminism, apropå det här med att vissa menar att feminismen är för arg och oresonlig och hatisk.
 
Jag vill hävda att feminismen inte på långa vägar är tillräckligt arg ännu, och att ett av patriarkatets absolut vassaste vapen är att det lärt oss redan från att vi är små att tjejer inte får vara arga och opponera sig. Det drabbar oss på individnivå på så sätt att jag exempelvis ofta börjar gråta när jag blir förbannad och därför får svårare att på ett tydligt sätt värna min integritet och mina gränser (eftersom det är svårare att ta lina krav på allvar när jag gråter än när jag skriker), och på en samhällelig nivå på så sätt att kvinnor försöker resonera, vara förstående och tillmötesgående, mäkla fred och släta över konflikter när det mest effektiva (men känslomässigt mer obehagliga) är att ställa till med ett jävla liv och kräva att förtrycket upphör. #femfoto14
#1 - - L I L I J A:

"patriarkatets absolut vassaste vapen är att det lärt oss redan från att vi är små att tjejer inte får vara arga och opponera sig"

Jaaa, precis! & därför känns det jättejobbigt att säga emot/ifrån IRL när det är något vi innerst inne KOKAR över. Suck.

MEN, de senaste månaderna har jag börjat ta mig i kragen & säga ifrån. Har börjat med små skarpa kommentarer bara. Såna som inte direkt leder till diskussion utan bara *BAM*, slutpratat. När jag testat diskussion (IRL) är det dock som att hjärnan blir lite rörig & jag får lite svårt att prata (jag är jätteovan vid diskussioner & "bråk") men ju mer jag övar desto bättre blir jag :) & jag tänker att fortsätta att öva. Jag är snart 30 år. Känner att det är dags att växa upp & börja våga säga ifrån ;)

Ps. ÄLSKAR dina bilder & blogginlägg, men har varit för lat för att kommentera innan! Du är grym!

Svar: Jag med, och det är så sjukt skönt att göra det! Känns alltid bättre efteråt när jag har rutit ifrån.
Och tack, vad roligt att höra! Du är ju också grym, men det vet du ju!
Flickvänsmaterialet